Coaching door haptonomie | lichaamswerk & acupunctuur Leer ruimte innemen & grenzen aangeven


Werkwijze Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hierbij gaat men ervan uit, dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoring van de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur helpt deze balans te herstellen; zet daartoe lichaam en geest aan zichzelf te genezen. Acupunctuur kan bij heel veel klachten goed werken. Een aantal indicaties noem ik hier:

-Allergieën
-Gewrichtsklachten
-Menstruatieproblemen
-Hoofdpijn
-Psycho-somatische klachten zoals: slaapproblemen, hyperventilatie, angst/rusteloosheid, depressie, vermoeidheid, stress en burn-out

Zie voor uitgebreidere informatie, ook over vergoedende zorgverzekeringen www.acupunctuur.nl van de beroepsvereniging NVA


Werkwijze Haptonomie

Haptonomie/haptotherapie is een persoonsgerichte therapie, die gebruik maakt van de gevoelvolle aanraking, waarbij mensen geholpen worden zich meer te openen voor hun gevoelsleven Pas wanneer je meer bewust gaat voelen, kun je patronen die je niet dienen gaan veranderen. Bijvoorbeeld: het is nodig bewust waar te nemen, dat je teveel belast wordt, vervolgens kun je gaan ontdekken hoe je hieraan een eind kunt maken. Dan omtstaat er ruimte en besef van je grenzen, wat je gevoel van veiligheid en basisrust versterkt.

Meer informatie over Haptonomie? Ga naar www.haptotherapeuten-vvh.nl


Werkwijze Lichaamsgerichte therapie

Naast haptonomie werk ik met diverse andere methodes, die oog hebben voor wie je geworden bent-als reactie op je omgeving/opvoeding- en je kunnen begeleiden in het contact met je vrije zelf- dus los van je geschiedenis.

Op dit niveau kun je ervaren, dat je in wezen open, licht en verbonden bent.

Meditatieve oefeningen, massage, visualisatie, woorden, adem en beweging kunnen je helpen oordeelloos in je lichaam aanwezig te zijn. Zo kun je gaan worden wie je bent.VOOR WIE?

Wanneer je vastloopt in aspecten van je leven: je werk, relatie, bepaalde gevoelens of het optreden van lichamelijke klachten, kan het zinvol zijn hulp te zoeken en samen te kijken waar dit mee te maken heeft. Het zicht krijgen op en los mogen laten van oude patronen of spanningen kan nieuwe ruimte en energie geven!
 

ERVARINGEN BIJ TEUNI

ONS ADRES:

 
maps-erstellen.de